Bagels in Antwerpen: Genieten van dé ideale ronde snack of lunch

ijssalon in antwerpen
IJssalon in Antwerpen: Lekker genieten van vers ijs
21/06/2018
theehuis in antwerpen
Theehuis in Antwerpen? Een heerlijk kopje thee op het Mechelseplein
19/07/2018
bagels in antwerpen wijn

Je bent in Antwerpen op zoek naar een lekkere snack: een salade, een eclair,een knapperige toast …, wat zal het worden? Keuze genoeg! Maar laten we even eerlijk zijn: wie kan er nee zeggen tegen een kraakverse bagel? Als snelle snack of lunch, de bagel is een graag geziene lekkernij. Wil je meer weten over bagels in Antwerpen? Lees dan zeker verder!

Wat is een bagel?

Een bagel is eenvoudig gezegd een ringvormig broodje. Je zou snel denken dat het eigenlijk een zoute donut is, maar dat is een veelgemaakte fout! Een bagel lijkt namelijk erg op een donut maar verschilt inhoudelijk op veel vlakken. Zo bestaat het recept van bageldeeg uit bloem, gist, tarwegluten, zout, olie en suiker. Dit zorgt er voor dat een bagel zwaarder op de maag ligt dan een donut. Maar dat houdt ons natuurlijk niet tegen om er extra van te genieten!

Wist je dat bagels oorspronkelijk uit Polen kwamen? Het waren de Joodse bakkers die vanuit Polen het geheime recept van deze geliefde ronde snack meebrachten naar New York. En dat is tot op de dag van vandaag een groot succes gebleken! New York bezoeken is hierdoor een must geworden voor bagelliefhebbers. Wist je dat echte bagellovers in een bagel zien als een teken van oneindig geluk? Voor hen gaat er niets boven een klassieke bagel met roomkaas, gerookte zalm en ui.

Bagels in Antwerpen eten

Alhoewel New York het mekka van de bagel is, loopt Antwerpen niet achter op deze hype. Zo kun je op verschillende plaatsen een bagelbakkerij of een bagelbar vinden. Ook bij de tearoom van Patisserie Lints kun je genieten van lekkere, versgebakken bagels! In de tearoom toveren we wekelijks een andere bagel op je bord. Bekijk maar even deze foto’s, zo zie je welke originele bagels reeds de revue gepasseerd zijn. Begin maar al te lekkerbekken:

 

bagels in antwerpen kip

bagels in antwerpen italiaanse ham

bagels in antwerpen zalm

bagels in antwerpen kip spek

 

Honger gekregen? Reserveer dan snel jouw tafeltje om te komen genieten van een lekkere bagel. Wil je uitgebreid lunchen? Kijk dan zeker eens naar onze high tea. Smakelijk!