Eclairs in Antwerpen: De lekkerste eclairs van ‘t stad

nieuwe website tearoom lints
De nieuwe website van Tearoom Lints
22/04/2018
high tea in antwerpen tearoom lints
High tea in Antwerpen? Verwen jezelf bij Tearoom Lints
10/05/2018
eclairs in antwerpen

Wist je dat je in de tearoom van Patisserie Lints de betere eclairs van Antwerpen kunt proeven? Ze komen namelijk rechtstreeks uit de patisserie van Eddy van Tittelboom, een echte meester op vlak van eclairs en andere gebakjes! Na meer dan 20 jaar weet hij perfect hoe hij de lekkerste eclairs moet klaarmaken. Hongerig naar eclairs in Antwerpen? Lees dan zeker verder!

Smullen van eclairs in Antwerpen

Eclairs zijn er niet altijd geweest in Antwerpen. Het is een van de vele trends die overgevlogen zijn uit de Franse patisseriewereld van Parijs. Deze pioniers waren de bedenkers van o.a. de macaron, de meringue en de eclair. De eclairs die je vandaag in Antwerpen kunt vinden zijn hier sterk op gebaseerd alhoewel er bij sommige patissiers hier en daar een hoek af is.

Zo stapt ook Eddy liever af van de traditionele eclair met het glazuurlaagje. Voor hem draait het allemaal rond een lekkere smeuïge creme,  verrassende krokantjes en een mooie afwerking. Eclairs in Antwerpen zijn telkens uniek en verschillend per bakker, neem dus uitgebreid de tijd om alle verschillende eclairs van’t stad in kaart te brengen.

In alle smaken en kleuren

Door de week van de eclair, een initiatief van Antwerpen Koekenstad, kon je 1 week lang uit meer dan 10 soorten eclairs kiezen in onze tearoom. Er waren er met citroen meringue, tarte tatin en mascarpone. Er was zelfs speciaal voor Koningsdag aan een oranje kleurtje gedacht. Allemaal te ontdekken en te proeven bij Patisserie Lints!

Het was Eddy’s bedoeling om zijn verschillende gebakjes om te zetten in smakelijke eclairs. En of hem dat gelukt is! Kijk maar eens naar deze prachtexemplaren:

 

eclairs in antwerpen tarte tatin

eclairs in antwerpen oranje

eclairs in antwerpen mango

 

Na het succes van de week van de eclair, komt de patisserie met een heerlijk alternatief: de eclair van de week. Deze eclairs zijn uniek en zullen wekelijks in een ander jasje gestoken worden. Kom dus zeker eens een kijkje nemen in onze patisserie, want deze eclairs wil je voor geen goud missen.

Kom jij er een (of een paar) uitproberen? Reserveer snel een tafeltje in onze tearoom!