Macarons in Antwerpen: Heerlijk bij koffie of thee!

verse-soep-in-antwerpen
Verse soep in Antwerpen: 5 lekkerste soepen van Tearoom Lints
24/01/2019
luxe ontbijt antwerpen
Luxe ontbijt in Antwerpen: Tijd voor wat quality time
19/11/2019
macarons-in-antwerpen

Ben jij ook zo’n fijnproever, steeds op zoek naar de lekkerste macarons van Antwerpen? Neem dan zeker een kijkje in het uitgebreide aanbod van Patisserie Lints.

Mooi gepresenteerd, met de glimlach geserveerd bij de high tea of gezellig bij je thuis: deze kleine, ronde, luchtige heerlijkheden sluiten telkens perfect aan bij je lekkere koffie of thee.

Wat zijn macarons?

Wist je dat ze al sinds de 16de eeuw geserveerd werden in koningshuizen? Catharina de Medicis introduceerde het ronde gebakje op basis van fijngestampte amandelen in Frankrijk waar het voor het eerst gebakken werd in Joyeuse, de stad die er beroemd om werd.

De krokante macaron met fluweelzachte vulling zoals we hem vandaag kennen, werd echter voor het eerst gemaakt in de jaren ‘30 in Parijs. Het schuimpje van amandelen, suiker en eiwit werd toen pas opgevuld met verschillende confituren, likeuren en kruiden … de Parijse macaron was geboren!

Tegenwoordig worden macarons nog steeds als een ware delicatesse aanzien. Patissiers over heel de wereld tonen aan de hand van hun bereiding hun kunnen als vakman. In alle kleuren en met de meest verscheiden vullingen worden ze aangeboden. Als relatiegeschenk of als guilty pleasure? Macarons zijn altijd een schot in de roos!

Zet 20 maart maar al vast in je agenda: het is dan namelijk de Dag van de Macaron! Nog een reden om die dag extra te genieten !

 

macarons in antwerpen kleurrijk

 

Macarons van Lints

Ook Patisserie Lints moet niet onderdoen qua uitgebreid aanbod aan kleurrijke en smaakvolle macarons. De patissiers van Lints zijn zelfs zo gepassioneerd door deze ronde delicatessen dat ze reuzegrote macaron-gebakjes aanbieden in hun rijk gevulde toonbank . Je vindt dit lekkers terug in het lijstje met de beste pateekes van Lints, zeker het lezen waard!

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tearoom Lints (@tearoom_lints) op

 

Macarons eten in Antwerpen

Zin gekregen in deze lekkernijen? Kom dan gauw een kijkje nemen in het assortiment van Lints op het Vleminckveld. Neem je macarons mee voor thuis of als geschenk of beter nog: geniet er ter plekke van met een één van onze heerlijke koffie-of theevariëteiten.

Kom je langs in onze tearoom? Laat dan zeker iets weten via onze contactpagina.

Tot binnenkort!