Pateekes in Antwerpen: 8 heerlijke taartjes die je moet uitproberen

salad bar in antwerpen salades bord
Salad bar in Antwerpen: Lekkere salades om mee te nemen
11/10/2018
verrassingsbrood in antwerpen
Verrassingsbrood in Antwerpen: Gevulde verrassingsbroden bestellen
08/11/2018
pateekes in antwerpen speculoos framboos

Snak je tijdens het rondstruinen in Antwerpen ook altijd naar pateekes? Breng dan zeker een bezoekje aan Tearoom Lints. In onze patisserie staat er een enorme keuze aan taartjes op je te wachten. Om je te gidsen door al dat heerlijks heeft Tearoom Lints zijn 8 favoriete taartjes opgelijst om jouw koffiemomentje net dat ietsje beter te maken. Wees nu eens eerlijk: wie kan er nee zeggen tegen een lekker pateeke bij de koffie?

Citroentaartje

We beginnen de lijst met een schattig citroentaartje. Een bodem van zanddeeg met daarop een frisse citroencrème en gebrande meringue wordt afgewerkt met wat lekker vers fruit. Resultaat: een heerlijk taartje dat onmiddellijk een glimlach op je gezicht tovert! Ideaal dus om zelfs in de herfst, een zonnige dag te vieren of af te sluiten…

 

pateekes in antwerpen citroentaartje

 

Taartje met chocolade & passievrucht

Een chocoladetaartje met een vleugje passievrucht? Het bestaat! Dit exotisch taartje wordt in de patisseriewereld ook wel een Caraïbe genoemd en krijgt bij patisserie Lints een extra mooie look, afgewerkt met de fijnste stukjes chocolade. Een Caraïbe, ideaal bij een lekkere koffie, geeft steevast zin in meer! Weet dus wanneer je moet stoppen!

 

pateekes in antwerpen passievrucht chocolade

 

Gebakje met frambozen

Dit lieflijke frambozengebakje is dan weer perfect bij een van onze exclusieve thees. De combinatie mag er zeker zijn: knapperig zanddeeg, crème patissière met een extra vleugje room en frambozen in overvloed. Een suikerbloempje als finishing touch mag daar natuurlijk niet aan ontbreken. Begin jij ook al te dromen van deze zaligheid?

 

pateekes in antwerpen croute framboos

 

Pateeke met witte & melkchocolade

En dan nu hét pateeke voor de chocoladeliefhebber: een symfonie van witte en melkchocolade. Onze chocolatiers bereiden deze meesterwerkjes met enorm veel liefde en respect en natuurlijk met de beste chocolade. En dat proef je! Laat je als chocoholic dus zeker eens gaan tijdens een bezoekje aan onze tearoom en combineer dit toppateeke met een high tea!

 

pateekes in antwerpen witte melkchocolade

 

Gebakje met rood fruit & room

Een echte klassieker van Patisserie Lints: een gebakje met rood fruit & room. Het maakt niet uit bij welke gelegenheid dit pateeke wordt geserveerd, het wordt telkens met open armen (en watertandend) ontvangen. Onze patissiers maken gebruik van vers seizoensfruit, waardoor het best mogelijk is dat het gebakje bij je volgend bezoek in een ander jasje is gestoken. Maar het blijft steeds even lekker natuurlijk!

 

pateekes in antwerpen croute room rood fruit

 

Taartje met chocolade & sinaasappel

Dit chocoladetaartje is een ware streling voor het oog. Geniet van de heerlijke combinatie van sinaasappel, pure chocolade en een verrassende crunch van, je raadt het, chocolade. Ook hier zal een chocoladeliefhebber niet snel genoeg van krijgen. Begin jij al te watertanden bij de gedachte aan dit heerlijke taartje?

 

pateekes in antwerpen chocolade appelsien

 

Pateeke met passievrucht & aardbei

Onze patissiers toveren met deze lekkernij van passievrucht en aardbei een onweerstaanbaar kunstwerkje op je bord. De zomerse kleuren zorgen ervoor dat het als het zonnetje onder de pateekes beschouwd wordt. Zomer of winter, dit taartje blijft stralen! De braambes en het framboosje werken het taartje af met een frisse toets. Geniet ervan!

 

pateekes in antwerpen passievrucht aardbei

 

Taartje met speculaas & framboos

Last but not least een vertederend taartje van speculaas & framboos. Onze patissiers hebben kosten noch moeite gespaard om van dit taartje een lust voor het oog te maken: naast macarons vind je ook een laagje chocolade met een framboosje en een spekje. Perfect dus voor een zalig genietmomentje voor jezelf!

 

pateekes in antwerpen speculoos framboos

 

Pateekes in Antwerpen eten?

Antwerpen is niet voor niets de Koekenstad en leeft voor haar beroemde pateekes. Zo wordt er jaarlijks de Antwerp Pateekes Week georganiseerd, met een heerlijke proefroute doorheen de stad. Geen pateekesweek? Geen probleem! Kom bij ons je taartje(s) halen en geniet ervan op de mooiste locaties van Antwerpen: op een bank in Den Botaniek, onder de kathedraal of op ons terrasje op het Mechelseplein. Beetje frisjes buiten? Kom je gezellig opwarmen in onze tearoom waar we graag een tafeltje voor jou reserveren! Tot snel!